Солна стая Дишай и се усмихвай

Солна стая за деца

Информация:

Ако имате главоболие, чувствате тежест около очите и скулите или сте отпаднали, това не задължително е знак за настъпващ грип или настинка. A ,може да сигнализира за синузит!

Синузитът е сред най-често срещаните възпалителни заболявания на околоносните кухини – синусите.

Причинителите му са много – бактерии, вируси, гъбички, но най-често инфекцията е смесена.
Най-често срещаната причина за проявата на синузит е обикновената хрема.

Други, провокиращи възпаление на синусите фактори, могат да бъдат изкривяването на носната преграда, увеличена трета сливица и отслабена имунна система. Синузитът може да се развие и при грипни заболявания, при инфекции в устната кухина и възпаления на самите зъби. Други причинители на синузита могат да са различни болестотворни микроорганизми, като при хроничния синузит причинителят не е постоянен, а различен при всеки цикъл на засилване действието на болестта.

Симптомите на синузит са най-често хремавост, запушен нос, главоболие, кихане, набъбване на носната лигавица. Други характерни признаци са зачервено гърло, висока температура, втрисане, мускулни болки, оток около очите. От ноздрите изтича слузно-гноен или гноен секрет с неприятна миризма.

Най-често болните от синузит се оплакват първо от главоболие.

КАК ПОМАГА СОЛНАТА СТАЯ?
Когато частиците сол проникнат в дихателните пътища и достигнат до всички засегнати отвори на околоносните кухини започват да почистват каналите. Секретите и течността, събрана в околоносните синуси се стичат в ноздрите и по този начин не се задържат в кухините. По този начин намаля рискът от инфекция и възпаления.
Терапията със сол също намаля инфекцията като убива бактериите.

Препоръчваме Ви да съчетаете курсът Халотерапия с лампа от естествена хималайска сол.Тя не може да бъде смятана за лечебно средство в чистия смисъл, а като естествен йонизатор на въздуха. Създава по-подходяща среда за предразположените към синузит хора. Също така подобрява качеството на въздуха и го насища с отрицателно заредени йони, което действа благоприятно на лигавицата на носа и горните дихателни пътища.

Има ли странични ефекти от Солната стая?

Концентрацията на сухия солен аерозол в нашите солни стаи се следи от висикочувствителен сензор и контролира да бъде в доказано благотворно и безопасно за организма ниво ( 6-10 мг/куб.м).
Към момента няма регистрирани случаи на трайни странични ефекти от солна терапия в световен план при тази концентрация. Някои хора чувстват гъдел/солен вкус в устата си след сесия, който отминава след определено време. В някои изключително редки случаи, при хора с твърде чувствителна кожа, би могъл да се появи лек сърбеж, който обаче изчезва до ден или два.

Нормално е, при някои посетители, да се появи влажна отхрачваща кашлица или стичащ се секрет след началото на терапията. На практика, това е желаният ефект – естественият начин на организма да се освободи от ненужните секрети и замърсители по дихателната система и може да се схваща като поредното доказателство, че солната терапия работи!

Можете да запазите час на посочените телефони за контакт или да пишете съобщение на нашата Фейсбук страница Солна стая Хасково и Кърджали “Дишай и се усмихвай. Солната стая работи и с карти на “Мултисторт”. Повече информация за ценоразписа на “Солна Стая – Усмивка” можете да видите в галерията със снимките.

Работно време

Понеделник от 10:00 до 19:00ч.
Вторник от 10:00 до 19:00ч.
Сряда от 10:00 до 19:00ч.
Четвъртък от 10:00 до 19:00ч.
Петък от 10:00 до 19:00ч
Събота от 10:00 до 14:00ч.
Неделя – почивен ден.

Контакти

solnastaya-kj@abv.bg

Адрес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *