Къща за гости Милена

Къща за гости в село Балканец.

Информация:

Къща за гости Милена се намира в село Балканец на 5 километра от Троян по посока Беклемето в “Национален Парк Централен Балкан”. Къщата разполага с пет двойни стаи и една тройна. От всяка стая се откриват прекрасни планински гледки. Кухнята е изцяло оборудвана с вградени уреди.

За любителите планинари има възможност за еко туризъм, с разнообразни маршрути и туристически походи до хижите Амбарица, Козата стена, Дерменка и Хайдушка песен. Разходките в Балкана могат да бъдат съпроводени с бране на гъби, горски плодове или билки.

Предлагат се и се организират преходите с планински водач или високопланински риболов. Наблизо е язовир “Сопот”, а има и много бистри, бързи планински реки. Къща за гости Милена може да осигури и ловен водач, ако сте ловец. За посетителите се предвиждат и посещения на манастирите около Велико Търново, също и на Чекотинския, Троянския, Правешкия и Гложенския.

Всеки който обича да прекарва време в кухнята, може да участвате в подготовката на дневното меню. То разбира се включва традиционни блюда, приготвени от пресни, екологично отглеждани продукти от село Балканец. Менюто се разработва се според вкуса на гостите и разбира се е изцяло съобразено със здравословното хранене.

Ако обичате ръчно произведените неща, за вас има посещения при занаятчиите. Заедно с тях ще се запознаете отблизо с местните особености на плетивата и традиционните шевици.

Къща за гости Милена предлага за настаняване общо 7 стаи – 5 от тях са стандартни двойни, 1 стандартна тройна и 1 дойна стая, подходяща за настаняване на хора в неравностойно положение. Всяка стая разполага със телевизор, собствен санитарен възел, вана и душ. Във всички зони на къщата има безплатен Wi-Fi достъп.

Закуската трябва да заявите предварително и не влиза в цената.

Цени:
Летен сезон:
двойна стая – 50 лв.
тройна стая – 70 лв.

Зимен сезон:
двойна стая – 60 лв.
тройна стая – 80 лв.

Цените са за цяла стая. Ако останете повече от три нощи, ще получите 10% отстъпка.

Работно време

Контакти

toptur@abv.bg

Адрес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *