СО Район – Младост

Кметство – жк. Младост

Информация:

Район “Младост” е един от 24-те административни района на Столичната община. Той обхваща големия софийски жилищен комплекс “Младост”, квартал Горубляне, квартал Полигона и 2 основни промишлени зони – научно-производствена зона “Изток” и научно-производствена зона “Горубляне”. Той е сред най-модерните и бързо развиващи се квартали в София. В него е и разположен най-големият бизнес комплекс в Източна Европа – Бизнес парк София.

Кварталът е разположен в югоизточната част на София. На площ от около 1700 хектара жилищният комплекс представлява около 10% от територията на града.

На запад район Младост граничи с ж.к. “Дървеница” и ж.к. “Мусагеница”, на юг – с местността Камбаните и с Околовръстния път. Югоизточната част на “Младост” отстои на около 2 – 3 километра от кв. Горубляне, а на север граничи с бул. “Цариградско шосе”, ж.к. “Дружба” и ж.к. “Полигона”.

Територията на район “Младост” попада в умерения пояс с ниска годишна сумарна степен на слънчево греене. Температурният режим е характерен със средна годишна температура на въздуха 23 градуса, която е с половин до едни градус по-ниска от тази централната част на София. В “Младост” духат предимно северозападни ветрове.

По брой на населението “Младост” е на 2-ро място в Област София след „Люлин“.

Работно време

Понеделник от 08:30 до 17:00ч.
Вторник от 08:30 до 17:00ч.
Сряда от 08:30 до 17:00ч.
Четвъртък от 08:30 до 17:00ч.
Петък от 08:30 до 17:00ч.
Събота – почивен ден.
Неделя – почивен ден.

Контакти

office@mladost.bg

Адрес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *