Ресторант и пицария La Terra

Пицария – Ла Терра

Информация:

“La Terra” е пространството, в което съумяваме да съчетаем всички аскпекти от ежедневието, изкуството и кулинарния живот…

Това е нашият свят тук, в “La Terra”. Tова е начин на живот – вълнуващ, динамичен и ароматен, в който се събират автентични и екзотични вкусове, превърнати в съвременна и модерна концепция.

Добре дошли в модерния, светъл и уютен ресторант “La Terra”, където съчетаваме изискан интериор, нежно ухание на прясно изпечен хляб и спокойствие, създавано от нашият професионален екип.

Стилният индустриален дизайн на нашето заведение е във вълнуващ контраст с топлото усещане – сякаш сме на гости на голяма флорентинска фамилия. Точно такова е и стълпкновението около авторските пици на Радостин Кирязов.

Pizza Classica е може би най-популярното италианско ястие, което жъне успех по цял свят. Един от основните фактори, допринесли пицата да се превърне в най-обичаното хапване за малки и големи е способността ѝ да се приготвя лесно и да е винаги различна.

Особеното при нейното приготвяне е, че тестото ѝ се прави от 55-60% вода. Начинът на замесване на тестото може да бъде директен или индиректен, спрямо стила на пицаря и ресторанта, в който се работи.

Може да обичате да похапвате пица, но ако не сте изпитали неповторимия вкус на Pizza alla Romana, определено сте пропуснали важна част от това кулинарно изкуство. В Италия са се развили много и различни стилове в правенето на пици, но някои от тях заслужено са се сдобили с огромна популярност и продукт на един от тези стилове е Pizza alla Romana.

Особеното при нейното приготвяне е , че тестото й се прави от 80% вода. На един килограм брашно се добавят ок. 800-900 мл вода. Така тестото става много воднисто, но след изпичане блатът е въздушен, лек и ароматен. Пицата се пече на 300°C вурху камък в пещ. Приготвянето на този вид пица е доста сложен и бавен процес, който обаче дава възхитителни резулати.

Работно време

Понеделник от 12:00 до 23:00ч.
Вторник от 12:00 до 23:00ч.
Сряда от 12:00 до 23:00ч.
Четвъртък от 12:00 до 23:00ч.
Петък от 12:00 до 23:00ч.
Събота от 12:00 до 23:00ч.
Неделя от 12:00 до 23:00ч.

Контакти

rado@laterra.bg

Адрес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *