Holistic Spinal Care

Холистична медицина и рехабилитация

Информация:

Кабинетът е профилирано в терапия на гръбначният стълб.
Нашата практика в България започна на 04.04.2016 г. в Дом Младост(басейните) – Варна. Избрахме Дом Младост поради факта, че е единствения термален източник във рамките на града. Целта ни бе да прибавим полезното действие на термалната вода към холистични методи и техники за ускорено лечение и възстановяване. Ние предлагаме на клиентите си професионално отношение към здравословните им проблеми. Използваните от нас методи гарантират облекчаване/премахване на болките, напрежението и сковаността. С течение на времето разширяваме обхвата на услугите. Нашите квалификации са: Fizioterapist/Рехабилитатор, Structural Osteopathy and Medical Chiropractic, Fascial manipulation(L. Stecco), ERGON-IASTM tehnique, Yumeiho, Decompression therapy, Лечебен масаж, Здравен мениджмънт, Physician Assistant-PAS.

Гарантираме висококачествено обслужване. Целта ни е да даряваме здраве, помагайки на нашите клиенти със знания и умения. Подходът е индивидуален, като се взимат предвид здравословните проблеми, физическо състояние, възраст, пол, придружаващи заболявания и др. Предлагаме стандартни и интензивни процедури.

Нашите услуги са подходящи за хора от всяка възраст. Особено препоръчителни за тези от вас, при които работния ден е в статично положение(офис служители, професионални шофьори и др.), активно спортуващи, при дегенеративни (възрастови) изменения и деца при които се наблюдава бърз растеж (предпоставка за гръбначни деформации).

Гравитацията е най-мощната сила, която тялото ви ще усети през целият си живот.
Декомпресионната терапия(Екстензията) като метод е използван от векове за облекчаване на болките в гръбначния стълб, намаляване на стреса и напрежението върху тялото. Декомпресионната терапия дава възможност дисковете да се хидратират и възстановят своя обем и еластичност. Освобождават се компресирани и възпалени гръбначно-мозъчни нерви(коренчета). Възстановявате своята зона на комфорт.
Нашите методи дават възможност за мобилизация на скелетната структура и скелетните мускули, което води до облекчаване на болките или тяхното премахване. Възстановява се нормалното функциониране на мускулите, рефлекторно се възстановява функцията на гръбнака.

Апаратурата, с която разполагаме дава възможност за разнообразни процедури. В идеята за оборудването сме заложили здравословното влияние на декомпресията, хидротерапията и позиционно лечение.

Разполагаме с апарат от най висок клас Chattanooga Triton DTS – САЩ. Със системата TRITON за постепенна плавна рехабилитация „CHATTANOOGA“ въведе нова генерация иновативни тягови устройства, които имитират фините нюанси на ръчните движения на терапевта и подобряват съвременната декомпресионна терапия с нови функции. Апаратът разполага с обширна база данни. Съдържанието, анатомичните изображения и патологиите са достъпни чрез сензорен екран. В допълнение, могат да се задават различни параметри като: прогресия, теглителна сила (статично, периодично и циклично) и други.

Това е начин за облекчаване на болките в областта на шията, гърба и кръста, подобряване на кръвообращението, стимулиране на мускулите, намаляване на стреса и напрежението върху тялото.

Нашите пакетни услуги са: Chirocare и Scoliocare, те съчетават най- доброто от всички Холистични методи. Ние можем да ви помогнем за отстраняване на сериозни проблеми по гръбначния стълб като: Сколиоза, Кифоза, Травми, Камшичен удар-Whiplash, Дискогенни заболявания/Дискова херния, Лумбаго, Ишиас и др, мускулно-ставни проблеми. Терапията, която ви предлагаме предотвратява необходимостта от оперативна намеса или несигурно медикаментозно лечение. Не давайте възможност на болката да се превърне в хронична! Не отлагайте профилактика и превенция!

Клиенти с неуточнена диагноза или със силен болков синдром се препращат към лекар специалист!

Работно време

Понеделник от 13:00 до 19:00ч.
Вторник от 13:00 до 19:00ч.
Сряда от 13:00 до 19:00ч.
Четвъртък от 13:00 до 19:00ч.
Петък от 13:00 до 19:00ч.
Събота от 10:00 до 17:00ч.
Неделя – почивен ден.

Контакти

info@holisticspinalcare.eu

Адрес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *