Проф. Д–р Красимир Нейков

Специалист – уролог и онколог

Информация:

Проф. Д–р Красимир Нейков е началник на клиниката по урология към Университетска Специализирана Болница за Активно Лечение по Онкология /УСБАЛО/ в гр. София. Проф. Д–р Красимир Нейков е специалист по урология и онкология. Има специалност по здравен мениджмънт.

Проф. Д–р Красимир Нейков има 41-годишен стаж по урология. Последователно е работил в Урологичен сектор към Хирургично отделение МБАЛ-Силистра, 3 години е специализирал клинична ординатура в Урологична клиника “Пирогов” под ръководството на Акад. Николай Минков.

Шестнадесет години е бил асистент и главен асистент в Урологична клиника на Александровска болница. От 20 години работи в Урологична клиника към УСБАЛО и настоящ началник на клиниката.

Специалност по Онкология.
Специалност по Урология
Специалност по Здравен мениджмънт.
– Проведени специализации в Германия /Урологична клиника към болница Гросхадерн, гр. Мюнхен, Университетска урологична клиника гр. Манхайм/ , Холандия, Италия и Испания.
– Член на Европейската асоциация по урология.
Основни дейности на Урологична клиника са:

– Клиниката по Урология е от трето – най-високо ниво на компетентност.
– Годишно в клиниката преминават над 800 болни, като най-големия процент от тях са със злокачествени заболявания на пикочо-половата система при мъжа и пикочната система при жената.

Клиниката е оборудвана с необходимата апаратура, даваща възможност за осъществяване на съвременна диагностично-лечебна и оперативна дейност:
– Мобилен рентгенов апарат на фирмата „СИМЕНС”
– Лазерна апаратура на фирмата „РИЧАРД ВОЛФ” /холмиев лазер (Мега Пулс 70+/
– Морселатор към лазерната апаратура
– Монополярен резектоскоп на фирмата „КАРЛ ЩОРЦ”
– Биполярен резектоскоп на фирмата „РИЧАРД ВОЛФ”
– Флексибилен уретерореноскоп на фирмата „ОЛИМПУС”
– Флексибилен уретроцистоскоп на фирмата „ОЛИМПУС”
– Ултразвуков скалпел за големи тазови оперативни интервенции на фирмата „ЕТИКОН”

Основната дейност на клиниката по Урология е свързана с:
Ендоскопска диагностика на заболяванията на горните и долни пикочни пътища:
Ригидна уретроцистоскопия и уретероскопия
Флексибилна уретроцистоскопия и уретерореноскопия с апаратура на фирмата „ОЛИМПУС”

Оперативни интервенции:
– оперативни интервенции чрез коремен достъп при злокачествени заболявания на бъбрек, уретер, пикочен мехур, простата С ИЗПОЛЗВАНЕ НА УЛТРАЗВУКОВ СКАЛПЕЛ
– оперативни интервенции чрез коремен достъп при метастазиране в лимфните възли при тумори на тестиса
– оперативни интервенции при задръжка на урина в горните и долни пикочни пътища
– ендоскопско лечение на всички видове обструкции на долните и горни пикочни пътища с възможност за видеоконтрол и запис на оперативната интервенция на външен носител

Урологична клиника предоставя възможност за дистанционно наблюдение на ендоскопските оперативни интервенции /от близки на пациента, студенти, специализанти без присъствие в операционната зала/.

От две години и половина в клиниката по урология на УСБАЛО се извършва лазерна енуклеация /не вапоризация/ на простатната жлеза, резекция на големи туморни формации на пикочния мехур на краче, както и разбиване на големи конкременти в пикочния мехур с холмиев лазер (Мега Плус 70+) на фирмата “Ричард Волф”, единствен за Източна Европа и страната. За записване на час за консултация можете да се обадите на тел. 02 8076363

Работно време

С предварително записване на часове

Контакти

kneykov@yahoo.com

Адрес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.