Проф. Д-р Божимир Петровски

Специалист – очен лекар

Информация:

Проф. д-р Божимир Петровски е началник на Клиника по очни болести в Болница Лозенец.
Той се занимава с организирането на работния процес в Очната клиника, с подготовка на медицински кадри като лектор и издаване на научни разработки с чуждестранни клиники.

2010–2011 г. – Проф. Петровски работи като гост професор в Университетска очна клиника – гр. Берн, Швейцария, където извършва клинични изследвания на сенилната макулна дегенерация (СМД).

От 1996 до 2010 г. работи в Royal Hospital, Life Line Hospital , Абу Даби (ADNOK) като старши консултант по очни болести и консултант към Кралския двор на Абу Даби. Тук проф. Петровски се занимава и с обучение на специализанти.

1996–1997 е гост професор в Университетска очна клиника – гр. Мюнхен, Германия, където се специализира във витрео-ретинална хирургия, електронна микроскопия, пролиферативна витреоретинопатия (PVR).

Преди това проф. Петровски работи в Института по очни болести към Медицинска академия – София, като доцент и впоследствие като професор (старши научен сътрудник І степен). Негови основни дейности в Института са внедряване на първите лазерни операции на ретината, стъкловидното тяло и лазерна ирис-пластика в България, внедряване за пръв път в България на витреоретинални операции и ендотампонада с газ и течен силикон при отлепване на ретината и PVR като заместители на стъкловидното тяло, внедряване за първи път в България на различни видове силиконови импланти при отлепване на ретината и силиконови вътреочни лещи при операции на катарактата.

Проф. Д-р Божимир Петровски помага при:
– Рефракционни аномалии;
– Глаукома;
– Възпалителни заболявания;
– Възпаления на ретината и стъкловиднота тяло с акцент на дегенерация на макулата на ретината;
– Очни травми.

Проф. Д-р Божимир Петровски извършва следните операции:
– Пластика на клепачи;
– Интравитреални операции на ретината;
– Операция за катаракта;
– Лазерна хирургия.

В клиниката се прилага най-съвременна хирургия, в съответствие със световните стандарти за лечение на катаракта (вътрешно перде) и глаукома. Лекарите са високоспециализирани в хирургичното лечение на кръвоизливи в стъкловидното тяло, макулна дегенерация.

Диагностично-консултативният център и Клиниката по очни болести имат сключени договори с НЗОК за специализирана и високоспециализирана помощ, за хирургично и консервативно лечение на очни заболявания по всички клинични пътеки.

Проф. Петровски е бил председател на Софийското научно дружество по офталмология и член на редколегията по офталмология.

Работно време

С предварително записване на часове

Контакти

bojpetrovski@gmail.com

Адрес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *