Д–р Николай Колев

Специалист – стоматолог

Информация:

Доктор Николай Колев извършва лечение със снемаеми апарати. Такива са миофункционалните апарати, които могат да се използват във всички възрасти.

Ефикасни методи са:
– Отстраняване на вредни навици в детска възраст;
– При корекции на захапката и леки струпвания във фронталната област;
– Успешно лечение може да бъде проведено при някои заболявания на темпоромандибуларната става и при бруксизъм;
– Апаратите се носят изключително нощем и в домашни условия. Резултатите с тези апарати са много трайни. Могат да бъдат използвани и при лечение с брекети.

Доктор Колев извършва лечение с фиксирани апарати. Най-често използваните фиксирани ортодонтски апарати това са брекетите. Те се залепват върху зъбите и заедно със система от дъги и други елементи формират един апарат, който предоставя големи възможности за лечение на най-различни зъбночелюстни деформации в различни възрасти.

Нова, по-съвременна система това са самолигиращите брекети. Предимствата им са :
– Значително се съкращава времето за лечение. Един среднотежък ортодонтски случай може да бъде приключен за около шест месеца
– Системата осигурява значителен комфорт при лечението;
– Подпомага по-лесното поддържане на хигиената;
– Особености в конструкцията и дизайна на брекетите улесняват ортодонта по време на лечението. Намаляват се посещенията и времето, прекарано от пациента на зъболекарския стол.

Зъболекар Николай Колев поставя и лингвални брекети
С лингвални брекети се прави така наречената “невидима ортодонтия”. Брекетите се залепват върху вътрешната повърхност на зъбите и не се виждат. Подходящи са за възрастни и социално ангажирани пациенти. Те също са вид самолигиращи брекети и притежават всички техни предимства.

Работно време

С предварително записване на час

Контакти

nikiko@abv.bg

Адрес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *