Д–р Вергиния Георгиева

Диагностика с боди скенер и изработване на лечебни програми.

Информация:

Д-р Вергиния Георгиева е специалист по вътрешни болести, фармакология и фитотерапия. Член е на Нюйоркската академия на науките, на Съюза на учените в България, на Международното дружество за изследване на хистамина, на Дружествата по невронауки и фармакология у нас. Д-р Георгиева е последовател на известната природолечителка Лидия Ковачева. В продължение на повече от двадесет години работи по метода лечебно гладуване в омекотена форма, доразвивайки тази система. Има стотици научни и популярни публикации и участия в медиит.

Доктор Георгиева открива своето призвание в областта на природната медицина и гладолечението като пациентка, ученичка и близка приятелка на народната лечителка Лидия Ковачева. Повече от петнадесет години, доктор Георгиева черпи от опита и човеколюбието на тази необикновена личност, помогнала на хиляди хора, спасила ги от сигурна смърт, излекувала ги или научила на здравословно хранене и живот. На базата на придобития безценен опит от дългогодишното приятелство и сътрудничество с Лидия Ковачева, доктор Георгиева систематизира, развива и прилага на практика една стройна теория за пътищата за достигане на природосъобразен и многостранно балансиран начин на живот. Своеобразен връх в реалното прилагане на своята теория, доктор Георгиева постига при провеждането на специализираните лечебни програми в Центъра за природна медицина и гладолечение в град Банкя.

Научен сътрудник II степен Доктор Вергиния Георгиева за теорията на Лидия Ковачева: “В началото имах големи съмнения и колебания. Бях скептик и вярвах единствено на официалната медицина. Но Лидия Ковачева успя да ме убеди, че във всеки човек има огромни резерви и ако той тръгне внимателно и постепенно в посока лечебно хранене и гладуване, тези резерви се активизират. Всъщност това са принципите на Хипократ, в който се кълнем като лекари. Известна е фразата му: ‘Храната е вашето лекарство, а лекарството е вашата храна’. И аз не подозирах колко огромни са възможностите на алтернативните средства за въздействие върху организма. Сега, след толкова години, когато се обърна назад, си давам сметка, че всъщност медицината е една. Изкуствено сме я разделили на официална и нетрадиционна.”

Доктор Вергиния Георгиева успешно прилага “Биорезонансната терапия (БРТ)”. Биорезонансната терапия е форма на холистичната медицина. Това е метод, който използува електромагнитни трептения от самия пациент, като информация за диагностика и лечение на заболяванията му.
Ако има неправилно хранене, стрес, токсини или отрицателни емоции, трептенията на здравото тяло могат да станат небалансирани или слаби. Тяло, което не поддържа здравословни трептения, не може дълго да устои на вирусите, бактериите, токсичните химически вещества и метали, и т.н., които нормално съществуват и имат свои собствени вибрации. Те не само, че действат като опасни вещества в организма, но чрез излъчваните от тях специфични вибрации, стават енергични стресови фактори. Това, което е видно за тези от нас, които работят както с биохимия така и с биоенергия е, че регулирането и контрола се извършва доминантно енергийно, а не биохимично. Обменните процеси, хормонална продукция, растеж и регенерационни процеси се контролират и координират по този начин.

Ако контролните процеси са повлияни от смущаващи вибрации, причинени от вредни вещества, получаваме нарушена саморегулация и неизправности и като краен резултат нашето здраве може да бъде изложено на риск. Такава е била идеята на Д-р Морел, да елиминира смущаващите вибрации или поне да бъдат достатъчно отслабени и така да се даде възможност на нарушеният организъм да се регенерира.
Тези енергийни вълни взаимодействат помежду си и могат да добавят или изваждат енергия едни от други. Изследванията проведени последните няколко десетилетие в Европа показаха, че електромагнитния профил на вредните вещества може да бъде елиминиран чрез изпращане на обратни трептения в тялото. Манипулирането на вълновите модели в прецизни модели, чрез отхвърляне или засилване на електромагнитния профил на конкретно лице е в основата на Bicom Биорезонансната терапия, която повече от 25 години се използва при хора и животни с огромен успех. В действителност тази лечебна модалност се превърна в един от най-популярните инструменти и продължава да се раширява сред лекарите в Германия и цял свят. През октомври 2005 година, Ханс Брюгеман представя проучване проведено сред немско говорящи Bicom практици. В проучването са участвали 241 664 пациенти, при които са били изчерпани всички форми на конвенционалната медицина в 396 практики. След проведена Bicom терапия, 46.7% от тях вече не показват никакви симптоми, 34% са получили значително подобрение, 13.1% регистрирали малко подобрение и само 6.25% не се показали никакви симптоми на подобрение.

Да прегледаме тази концепция отново. Известно е, че човешкото тяло е електромагнитно поле, което може да предава и приема електромагнитни трептения. Вие не може да ги видите или почувствате. Така както излъчвате топлина, която не може да видите. Човешкият организъм отделя различни трептения: клетките, тъканите и органите имат техни специфични трептения. Събрани заедно тези трептения оформят вашият общ спектър на трептене. Единичните трептения имат взаимна връзка и влияние в тялото. Нарушените резонансни модели в тялото имат негативно влияние върху нашето тяло. Можете много добре да си представите, че енергийните трептения на здравия човек имат различна структура от тези на нездравото лице. Стресовите фактори натрупани в тялото на нездравото лице отделят негативни енергийни трептения, които нарушават нормалната енергийна матрица и в крайна сметка причиняват различни симптоми.

Вашето тяло непрекъснато генерира и отделя Био-електромагнитни честотни сигнали. Вашите клетки и органи комуникират едни с други по този начин, ръководят биологичните си функции и разпращат информация за здравословното състояние. Храната която ядем, водата която пием, бактериите, токсините, тежките метали и т.н. резонират (трептят) с тяхна уникална електромагнитна матрица. Частта от вселената, която виждаме с очите си, разглеждана от страна на квантовата физика е физически израз на състоянието на неговото енергийно поле. Променяйки вашето енергийно поле, вие променяте начина по който се чувствате. Единственият траен начин да станете и останете здрави е да “заздравявате” вашето енергийно поле. Това е, което биофизичният подход прави и го прави добре. Енергийният модел на тялото се променя при заболяване, инфекция, токсини или радиация. Когато сте болни, енергийните трептения от чужди субстанции като токсични метали, амалгама, бактерии или пестициди, които са натрупани във вашето тяло могат да се намесят в енергийното трептене на вашите органи. Болните органи не трепят хармонично . Възможно е да се определи дали други вещества или дългогодишни заболявания стресират тялото ви. Дисхармоничните трептения могат да бъдат намалени или дори елиминирани посредством инверсия. Здравословните трептения могат да бъдат засилени за оздравяване.

Биофизичната биорезонансна технология включва “схема на инверсия” (схема на преобръщане), която произвежда огледален образ на дисхармоничните трептения, унищожавайки по този начин електромагнитните трептения причиняващи симптоми. Честотните модели чрез био-обратна връзка резонират с молекулните, дисхармонични честотни модели съдържащи се във водните клъстър структури. Това води до разрушаване на водородните връзки в клъстър структурата. В резултат намесата в молекулното трептене губи предишната си здрава конфигурация и сила на траптене. Това което се вижда в клиничната практика е, че токсините се освобождават и влизат в ръвообръщението където трябва да бъдат елеминирани чрез урината, изпражненията, кожата и чрез дишането. Затова пиенето на обилно количество вода е толкова важно. В допълнение, естествените здравословни модели на физиологичните трептения могат да бъдат усилени или укрепени до оптимални нива. По този начин се ре-активира и стабилизира способността на тялото за регулиране и самолечение. Целта на Биорезонансната терапия е да се намалят или премахнат ефектите от стресовите фактори на средата и така да се намалят или елиминират свързаните с това симптоми и в същото време засилване на физиологичните сили.

Освен биорезонансната терапия д–р Георгиева прави и програми за лечебно гладуване, което помага и дава доказани резултати при следните здравословни проблеми:
Наднормено тегло /при основия курс се постига намаляване на теглото с около 10 кг., при средна степен на наднормено тегло/;
Артериална хипертония– отдавна е известен изключително добрия ефект на лечебното гладуване при хипертонията. През 2001 година екип немски учени доказаха в клинични експерименти изключително добрия и дълготраен ефект на 14 дневно лечебно гладуване при различни степени на артериална хипертония;
Хиперхолестеролемия – намаляване на нивото на холестерола и триглицеридите /основни фактори за атеросклероза и инфаркта на миокарда/ за продължителни периоди от време /няколко месеца/;
Ставни заболявания – артрити и артрози;
Стерилитет – екипа има голям брой успешно лекувани случаи;
Алергични състояния – алергични ринити, алергичен дерматит, астма;
Кожни заболявания – упорити хронични екземи и псориазис;
Заболявания на централната нервна система – добре се повлияват неврози, депресии, множествена склероза и др.;
Много други заболявания – бъбречнокаменна болест и пиелонефрит, жлъчнокаменна болест, заболявания на храносмилателния тракт, миоми, кисти на яйчниците и др., като във всички случаи се прави предварителна консултация.

Работно време

С предварително записване на часове.

Контакти

prirodolechenie@mail.bg

Адрес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *