Дом за възрастни Ем Джи Лайф

Информация:

Разположена в сърцето на с. Врачеш, сгушена в югозападната част на Ботевградсквата котловина в подножието на връх Мургаш, почивна станция “MG Life” предлага разнообразие, комфорт, неподправен уют, стаи, оборудване по съвременни стандарти за удобство и стил, перфектно обслужване и сервиз за вашата почивка далеч от градския шум.

Разположено на 3 км югозападно от Ботевград и на 45 км североизточно от София, почивна станция “MG Life” предлага лесен, бърз и удобен достъп през магистрала “Хемус”. Село Врачеш е най-населеното селище в обшината, както и едно от най-голямото в София област. Близо до селото, сред прекрасната природа на Стара планина, се намира манастирът “Св. 40 мъченици”, създадена през XIII век, както и църквата “Св. Димитър” в центъра на селото.

Село Врачеш има многовековна история. Нейни свидетели са надписите върху римска пътна колона, тракийски надгробни могили, останки от крепостите “Чеканица”, “Чешковград”, “Будиовград” и други.

Първите писмени сведения са в данъчните регистри на Османската империя от средата на 16 век. Врачеш е със статут на пазител на прохода Витиня, тъй като през землището минава стратегическият път София-Ботевград. Това дава основание Феликс Каниц да тълкува етимологията на селото като “малка врата”. През Врачеш и т. нар. “Чурешка пътека”, на практика съвпадаща с пътя (не магистралата) за София през Витиня, преминават руските войски от Западния отряд под командването на генерал Гурко. Щабът на разузнаването се настанява в Камишларската къща, запазена и досега, в която дълги години се съхранява касата на генерал Гурко, понастоящем експонат в Ботевградския исторически музей. Легендата разказва, че Касата е била ценна, защото вътре е имало карти, а не пари. Също легендата разказва, че оръдията на Гурко са превозени през планината от врачежаните доброволно. В село Врачеш е роден Майстор Вуно Марков, изградил много мостове и църкви.

Благодарим Ви, че избрахте почивна станция “MG Life”.Ние се стремим да Ви предоставим едно несравнимо и уникално усещане по време на престоя Ви при нас.

Дом за възрастни хора “ЕМ-ДЖИ ЛАЙФ” отвори врати в края на 2009 година. Сградата е новопостроена, проектирана специално за целта. Домът разполага с голям и поддържан парк, подходящ за една пълноценна почивка. Достъпът на хора с увреждания е улеснен. В почивната станция има хидравличен асансьор с висока степен на обезопасеност. Звуковата система за сестринско повикване във всяка стая, над всяко легло, както и съвременната система за пожароизвестяване, подпомагат непрекъснатият надзор над здравословното състояние и безопасност на нашите клиенти.

Почиващите могат да се радват на стая със самостоятелен санитарен възел, хладилник, телевизор и топло обслужване. На всеки етаж има дневна с трапезария за хранене и медицински кабинет. Предвидени са различни културни и развлекателни мероприятия за възрастните хора, които да спомогнат за тяхното пълноценно социализиране. Екипът на “ЕМ-ДЖИ ЛАЙФ” е с доказани професионални качества и дългогодишен опит в системата на здравеопазването.

Домът приема възрастни хора за гледане и за кратки периоди от време, докато вие сте на почивка, за празничните дни или за уикенда.

Настаняването се осъществява след сключване на договор за услуги. След задълбочен разговор и среща на място в почивната станция с близките на бъдещият доверител, ние съставяме индивидуален план, съгласно който всеки възрастен може да се чувства добре, а неговите близки – спокойни за него.

Необходими документи: копие от документ за самоличност; копие от решение на ТЕЛК и епикриза /ако има такива/.

Почивна станция “ЕМ-ДЖИ ЛАЙФ” предлага:
-35 двойни стаи – всяка със самостоятелни баня и тоалетна, телевизор и хладилник;
-стаи за инвалиди;
-3 дневни стаи за почивка;
-2 столови;
-просторна градина с панорамен изглед към Стара планина.

Осигуряваме 24 часово здравно обслужване, което включва:
-5-кратно хранене, съобразено със здравословното състояние;
-медицинска помощ – прегледи, изследвания, консултации;
-съдействие при получаване на предписаните лекарства;
-самостоятелно организиране на свободното време;
-абонаменти за вестници и списания;
-честване на лични и официални празници;
-кабелна телевизия.

Обслужващият персонал се състои от:
-личен лекар;
-9 медицински сестри с дългогодишна практика;
-рехабилитатор /при необходимост/;
-9 санитари;
-професионален готвач;
-управител.

Работно време

С предварително настаняване.

Контакти

mglife@abv.bg

Адрес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *